Restaurant de Waag

Door verzakking van het bestaande Waaggebouw, gelegen aan de Markt te Amsterdam, moest de gehele fundering worden verstevigd. Hiervoor was het noodzaak om de kelder inclusief vloer te slopen. Na het funderingsherstel is de kelder voorzien van een geheel nieuwe indeling. In de kelder van de Waag was een keuken, opslag, personeelsruimte en een toiletvoorziening aanwezig. Omdat het gebouw in functie moest blijven ten tijde van de renovatie zijn deze ruimtes tijdelijk verplaatst naar huisvestingsunits naast het restaurant. Een uitdaging is dat bij de verplaatsingen van de ruimtes het restaurant op de begane grond geen overlast mocht ondervinden. Via een LEAN planning is dit zo goed mogelijk uitgevoerd. Naast de renovatie van de kelder heeft BNI installaties ook de noodverlichting vernieuwd.
Aannemer:   BAM Schakel en Schrale
Installaties:  Toegangscontrole, Licht-, Kracht-, Brandmeld- , Ontruimings-, en Alarminstallatie
Oppervlakte: 500 m2 BVO renovatie
Aanneemsom: € 85.000,–

Lorem Ipsum Dolor
  • Waag -