072 589 6888
info@bni-installaties.nl

Bostheater Amsterdam

Home | Projecten | Bostheater Amsterdam
huis joannes de deo haarlem
huis joannes de deo haarlem

Gemeente Amsterdam (directie Kunst en Cultuur) heeft Schakel & Schrale opdracht gegeven voor de restauratie en vernieuwing van het Amsterdamse Bostheater. Het Bostheater, gelegen in het Amsterdamse Bos, is een historisch openluchttheater voor theatervoorstellingen, filmavonden en concerten. Bouwbedrijf Schakel & Schrale restaureert, naar ontwerp van Archivolt Architecten, de tribunes en het podium en realiseert twee nieuwe gebouwen voor kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag. De werkzaamheden beginnen deze winter, zodat het theater in het voorjaar van 2023 weer open kan.

 

Het Bostheater heeft twee betonnen tribunes, die beschikken over een sierbetonnen afwerklaag. Dit sierbeton is kenmerkend voor het theater. In de afgelopen decennia is behoorlijk veel slijtage ontstaan waardoor restauratie nodig is. Het beton wordt hersteld met de juiste technieken en mortelsamenstellingen.

De tribune bij het kleine theater is verzakt en moet daarom worden voorzien van een nieuwe fundering. Deze tribune zal volledig gedemonteerd worden. Vervolgens wordt ingemeten en hersteld en de nieuwe fundering aangebracht.

 

PODIUM Het huidige podium bestaat uit verouderde betonplaten en kabelgoten waar alle technische installaties doorheen lopen. Schakel & Schrale brengt nieuwe betonplaten aan met geïntegreerde kabelgoten. De twee nieuwe gebouwen met kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag zijn met natuurlijke vormen ontworpen zodat ze mooi opgaan in het boslandschap. In de gebouwen komen nieuwe duurzame installaties en installatievoorzieningen voor alle theatertechniek. De bestrating in de looppaden wordt opnieuw gelegd en boven de tribunes komen twee grote nieuwe luifels om de huidige luifels te vervangen. (Amstelveens Nieuwsblad)

BNI Installaties